Home » Binnenkort

NedPhO speelt Das Lied von der Erde

Amsterdam7 juni 2012 Geen reacties

Chef Marc Albrecht leidt zijn Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) op 15, 17 en 19 juni in een concert met Beethovens achtste symfonie en Mahlers Das Lied von der Erde. Mezzosopraan Alice Coote en tenor Burkhard Fritz soleren.

Affiche van het NedPhO-concert.

Het programma dat het NedPhO in de Grote Zaal van het Concertgebouw brengt, loopt zeer uiteen. De achtste symfonie is ,,de kleinste en vrolijkste symfonie die Beethoven in zijn leven schreef”, aldus het orkest. ,,De componist stopte de muziek vol met kleine kwinkslagen en grapjes, waarvan het eerbetoon aan de uitvinder van de metronoom nog wel het vermakelijkst is.”

Geheel anders is het dramatische Das Lied von der Erde, officieel geen symfonie, officieus wel. Gustav Mahler baseerde de zes liederen op oude Chinese poëzie in een Duitse vertaling. ,,Mahler maakt ons met zijn schitterende muzikale impressie van deze teksten deelgenoot van zijn gelouterde levensvisie.”

De twee solorollen in Mahlers werk worden vertolkt door mezzosopraan Alice Coote en tenor Burkhard Fritz, beide vaker te zien in Amsterdam. Coote stond al eens in de Kleine Zaal met een liedrecital, Fritz was in september 2010 bij De Nederlandse Opera te zien in een hoofdrol in Les vêpres siciliennes.

Het concert van het NedPhO wordt driemaal uitgevoerd in het Concertgebouw. Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.