Binnenkort

Opera per Tutti sluit voorjaarsserie af

Opera per Tutti sluit zijn voorjaarsseizoen af met een serie concerten in Maastricht, Amsterdam en Utrecht. Vijf solisten brengen onder pianobegeleiding tal van fragmenten uit opera’s ten gehore.

Mylou Mazali in de Vondelkerk (foto: Eric van der Eijk).

Opera per Tutti brengt opera op een laagdrempelige manier voor het voetlicht van velen. Een kwartet of kwintet van solisten brengt onder pianobegeleiding aria’s, duetten en ensemblestukken uit een scala aan opera’s, op luchtige wijze aan elkaar gepraat door mezzosopraan en artistiek leidster Mylou Mazali.

Afgelopen maanden was Opera per Tutti met regelmaat in Amsterdam, Maastricht en Utrecht te bewonderen. In juni zijn in die steden de laatste concerten van het voorjaar te zien.

In de Sint Janskerk in Maastricht (10 juni) en de Geertekerk in Utrecht (24 juni) brengen sopraan Claudia Patacca, mezzo Mylou Mazali, bariton Sinan Vural en bas Coert van den Berg fragmenten uit Die Lustigen Weiber von Windsor, Aida, Don Pasquale, L’Italiana in Algeri en Don Carlo.

In de Vondelkerk in Amsterdam (14 juni) wordt deze cast aangevuld met de jonge bariton Iurii Samoilov, die aanvullend op het programma van Utrecht en Maastricht een aria zingt uit Le Maschere van Mascagni. In alle drie de concerten is de begeleiding in handen van Yolanda van Tongeren.

In september is Opera per Tutti terug met een nieuwe reeks concerten. Meer informatie is te vinden op de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Theater Dakota wordt Mozarts Liefdestuin

Volgend artikel

Monroe trotseert modern muziekgeweld

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.