Home » Binnenkort

Robert Holl zingt Schumanns Liederkreis

Den Haag8 februari 2013 Geen reacties

Robert Holl is dit weekend in Nederland. Met het programma dat hij eerder in Amsterdam zong, staat hij zaterdag 9 februari in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Net voor zijn recital in Amsterdam vertelde de bas aan Place de l’Opera hoe hij de avond samenstelde.

Robert Holl (foto: Benjamin Ealovega).

Over de samenstelling en de opbouw van een liederenavond denkt de zanger, samen met zijn begeleider Rudolf Jansen, goed na. “Ik zing Liederkreis van Robert Schumann, maar begin met een lied van Lenau. Die Liederkreis valt met de deur in huis, het zijn twee maten en dan komt de tekst al. Ik denk dan: het publiek is net binnen, komt uit de tram of uit een taxi, nog niet helemaal geconcentreerd. Dat kost even tijd.”

“Verder wilde ik absoluut liederen van Moessorgsky opnemen”, vervolgt Holl. “Eigenlijk was Schumann de enige componist die hem beïnvloedde. Nou ja, en een beetje Wagner.”

De zanger realiseert zich dat er geen groot publiek is voor een liederavond. “Het publiek voor het lied moet zowel geïnteresseerd zijn in poëzie en muziek als in de verbinding die de componist daartussen maakt.”

Na Lenau, Schumann en Moessorgsky staan er nog liederen op het programma van Borodin, Rachmaninov en Tsjaikovski.

Het concert van Robert Holl met zijn begeleider Rudolf Jansen vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag, op zaterdag 9 februari om 20.15 uur. Kaarten zijn te reserveren via de website van het Lucent Danstheater.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.