Home » Binnenkort

Jurowski leidt Die Frau ohne Schatten

Amsterdam8 februari 2013 1 reactie

Vladimir Jurowski dirigeert op 16 februari een concertante uitvoering van Die Frau ohne Schatten bij de NTR ZaterdagMatinee. Onder zijn baton: het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor, het Nationaal Kinderkoor en een grote groep solisten van naam.

Anne Schwanewilms zingt één van de hoofdrollen (foto: Johanna Peine).

Die Frau ohne Schatten was een product van de vruchtbare samenwerking tussen Richard Strauss en librettist Hugo von Hofmannsthal, een duo dat vele geroemde opera’s produceerde, waaronder Elektra, Der Rosenkavalier en Ariadne auf Naxos. Volgens de NTR ZaterdagMatinee was het zelfs het hoogtepunt van hun gezamenlijke repertoire.

De opera ging in 1919 in Wenen in wereldpremière. Enthousiast werd het werk niet onthaald, maar toch wist het zich een vaste plek in het operarepertoire te verwerven.

“Alles is groots en indrukwekkend aan dit werk”, aldus de ZaterdagMatinee. “De meer dan drie uur muziek wordt gespeeld door een zeer uitgebreid orkest. Er zijn zo’n tien belangrijke karakters en enkele kleinere rollen. Van de dramatische sopranen, tenoren en mezzosopraan wordt het uiterste gevergd.”

Voor die zware opgave heeft de ZaterdagMatinee een cast gevonden met namen als Anne Schwanewilms, Christine Goerke, Christina Landshamer (Pamina in Die Zauberflöte bij De Nederlandse Opera in december 2012), Ursula Hesse von den Steinen, Johan Reuter, Torsten Kerl, Quirijn de Lang, Benjamin Hulett en Matthew Rose.

Het concert begint – ongewoon voor de ZaterdagMatinee – om 16.00 uur en duurt tot 21.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

door

1 reactie »

  • Remko zei:

    UHVDS is helaas ziek. Jane Henschel vervangt haar. Henschel zong de voedster al eerder bij DNO, in 1996, snoeihard en lelijk, herinner ik me.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.