Home » Binnenkort

Vrouwenmuziekmarathon in reprise

28 februari 2013 Geen reacties

De Vrouwenmuziekmarathon die vorig jaar ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag werd opgevoerd in Amsterdam, wordt op 7 maart en 22 april hernomen in respectievelijk Groningen en Arnhem. Vier zangeressen en een pianiste zingen een programma met repertoire van vrouwelijke componisten.

Affiche van de première van de Vrouwenmuziekmarathon vorig jaar (foto: Janica Draisma).

Met de Vrouwenmuziekmarathon boekte de Stichting 20ste-eeuwse Lied vorig jaar maart veel succes in het Concertgebouw. Reden genoeg om het bijzondere ‘liedrecital’ te hernemen.

Maartje van Weegen presenteert het programma, waarin muziek van vrouwelijke componisten van alle tijden de reveu passeert. Van Hildegard von Bingen tot Judith Weir en van Clara Schumann en Alma Mahler tot Sofia Goebaidoelina.

Sopraan Roberta Alexander, mezzosopraan Karin Strobos en sopraan Irene Maessen zijn net als vorig jaar weer van de partij. De hoogzwangere Tania Kross wordt vervangen door mezzosopraan Hagar Sharvit. De zangeressen staan onder begeleiding van initiatiefneemster Reinild Mees.

De Vrouwenmuziekmarathon wordt op 7 maart opgevoerd in De Oosterpoort in Groningen en op 22 april in Musis Sacrum in Arnhem.

Zie voor meer informatie de website van de Stichting 20ste-eeuwse Lied.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.