Nieuws

Opera Pietje moet na 25 jaar stoppen

Het radioprogramma Opera Pietje beleeft op zondag 3 maart zijn laatste uitzending bij Radio Noord-Holland. Het programma wordt wegbezuinigd. Het Zaantheater, waar de uitzendingen altijd opgenomen worden, is een actie gestart om Opera Pietje te redden, maar heeft de benodigde 40.000 euro vooralsnog niet bij elkaar gekregen.

Opera Pietje is een programma van operakenner Piet Bos (bekend als Opera Pietje). Hij viert uitgerekend op 3 maart zijn 25-jarig jubileum, wat het einde van zijn geesteskind extra wrang maakt.

Sinds 1999 wordt Opera Pietje vanuit het Zaantheater in Zaandam uitgezonden – met publiek erbij. Een indrukwekkend aantal solisten en koren heeft daar optredens gegeven voor het programma.

De (in elk geval voorlopig) laatste uitzending van Opera Pietje vindt plaats van 12.00 tot 14.00 uur en wordt later die dag van 17.00 tot 19.00 uur uitgezonden. Operettevereniging Czaar Peter uit Zaandam zal diverse optredens verzorgen en verder zijn solisten als Bernadeta Astari en Peter Gijsbertsen van de partij.

Zie voor meer informatie de website van Opera Pietje.

Vorig artikel

Vrouwenmuziekmarathon in reprise

Volgend artikel

Mansfield en Mulder in gesprek

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. Marga Moesker
  3 maart 2013 at 17:19

  Jammer, jammer, jammer. Zo veel mensen hebben van dit programma genoten. Hopelijk komt er een doorstart. Ik wens Piet Bos sterkte en wil hem, Stef Lokin, het Zaantheater en radio noord holland bedanken voor al het moois dat we dankzij hen hebben mogen horen en zien in het Zaantheater.

 2. 12 januari 2014 at 22:25

  JAAAAAAAAAAA Marga Moesker! Je wens gaat in vervulling!

  Opera Pietje maakt een doorstart t.w. in de Nassaukerk te Amsterdam
  op zondagmiddag 23 februari a.s. om 14 uur!

  Hoort zegt het voort!

  Informatie: hojotoho@telfort.nl