Home » Binnenkort, Nieuws

Masterclasses Strobos bij Opera per Tutti

Amsterdam11 juni 2013 Geen reacties

Opera per Tutti sluit op 18 en 20 juni zijn voorjaarsserie De Jonge Stukken af met twee openbare masterclasses van Karin Strobos. De mezzosopraan coacht vijf jonge talenten die in de afgelopen serie het meeste in de smaak vielen bij het publiek. Na de pauze geven zij samen een concert.

Karin Strobos (foto: Keke Keukelaar).

Karin Strobos (foto: Keke Keukelaar).

De Jonge Stukken is een nieuw operaconcept van Opera per Tutti. De afgelopen weken gaven zes casts met zangers onder de 30 jaar toegankelijke operaconcerten in verschillende steden in het land. Op de programma’s stonden werken die beroemde componisten voor hun dertigste schreven.

Tijdens de serie concerten kreeg het publiek de kans op hun favoriete zangers te stemmen. De vier populairste zangers krijgen op 18 en 20 juni een masterclass van Karin Strobos, de Nederlands mezzosopraan die de afgelopen seizoenen flink aan de weg timmerde en komend seizoen als ensemblelid in Essen aan de slag gaat.

De vier uitverkoren zangers zijn sopraan Elsa Benoit, sopraan Donij van Doorn, bariton Emmanuel Franco en bariton Máté Fülep. Zij worden begeleid door de eveneens jonge pianist Benjamin Spa. Aansluitend op de masterclass geven zij een concert.

De masterclass op 18 juni vindt plaats in de Theaterzaal van het Conservatorium in Amsterdam. Het optreden op 20 juni vindt plaats in de NedPhO-koepel, de voormalige Majellakerk in Amsterdam-Oost.

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.