BinnenkortNieuws

Intorno maakt opera over Peter de Grote

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013 produceert Intorno een opera over Peter de Grote, “de tsaar die niet van opera hield”. De productie gaat op woensdag 19 juni in première in Rotterdam.

Peter de GroteIntorno presenteert de opera Peter de Grote als een ‘psychologisch portret’ van de tsaar. “In deze opera blijkt de tsaar prachtig te kunnen zingen en duiken we met de zangers diep in het bewogen leven van de tsaar”, aldus het in Schiedam gevestigde gezelschap.

Countertenor Nikolay Gladskikh vertolkt Peter de Grote en sopraan Annelies Prins is Gastvrouw. De muzikale begeleiding is in handen van pianist Wim Loef en enkele musici. Ook het Rotterdams Jongenskoor werkt aan de voorstelling mee.

De muziek is geschreven door Marco Kalkman en de tekst door Arie Vuyk. Rata Kloppenburg verzorgt de regie.

Peter de Grote gaat op 19 juni in première op Rivierpodium Fighter in de Rotterdamse Schiehaven. Daarna volgen er drie voorstellingen in juni en twee voorstellingen in september tijdens de Wereldhavendagen. Verder zijn er voorstellingen in Zaandam en Schiedam.

Zie voor meer informatie de website van Intorno.

Vorig artikel

Masterclasses Strobos bij Opera per Tutti

Volgend artikel

Amsterdam maakt zich op voor Belvedere

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.