BinnenkortNieuws

DNO opent seizoen met Wagners Siegfried

Hartmut Haenchen en Pierre Audi pakken op 31 augustus de draad weer op van de laatste reprise van hun Ring des Nibelungen-productie bij De Nederlandse Opera. Met de herneming van Siegfried wordt het nieuwe seizoen van het Amsterdamse operahuis geopend.

Scène uit Pierre Audi's Siegfried, 2004 (foto: Ruth Walz).
Scène uit Pierre Audi’s Siegfried, 2004 (foto: Ruth Walz).

De Nederlandse Opera (DNO) begon vorig jaar november aan zijn laatste herneming van Der Ring des Nibelungen in de enscenering uit 1998 van artistiek leider Pierre Audi. Na afzonderlijke opvoeringen van de vier delen van Wagners cyclus mondt de reprise in januari en februari 2014 uit in twee volledige uitvoeringen van de hele Ring.

DNO is inmiddels aanbeland bij Siegfried, deel drie. Daarmee wordt op 31 augustus het nieuwe seizoen geopend. Het artistieke team bestaat wederom uit Audi (regie) en Hartmut Haenchen (muzikale leiding).

Ook de zangers zijn niet onbekend in Amsterdam, op titelrolvertolker Stephen Gould na. Deze Amerikaanse tenor maakt met Siegfried zijn DNO-debuut. Gould zong de rol eerder in Bayreuth en zal in november in Amsterdam terugkeren voor de reprise van Götterdämmerung.

Tenor Wolfgang Ablinger-Sperrhacke zingt net als in Das Rheingold (november vorig jaar) de rol van Mime. Sopraan Catherine Naglestadt keert na haar Sieglinde in Die Walküre terug om nu Brünnhilde te vertolken.

Thomas Johannes Mayer is na Wotan in Das Rheingold en Die Walküre nu Der Wanderer. Verder zijn Werner Van Mechelen (Alberich), Jan-Hendrik Rootering (Fafner) en Marina Prudenskaja (Erda) te bewonderen.

Siegfried wordt zes keer opgevoerd in Het Muziektheater in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

West Side Story in de Grote Zaal

Volgend artikel

Santa Fe doopt Oscar Wilde-opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.