BinnenkortNieuws

Savelsbergh zingt opera-aria’s in openlucht

De nieuwe philharmonie zuidnederland geeft op 23 augustus een concert in het openluchttheater in Valkenburg aan de Geul. Naast instrumentale muziek van Brahms zullen er opera-aria’s klinken uit de mond van sopraan Kim Savelsbergh.

Kim Savelsbergh (foto: Fotostudio Wyck).
Kim Savelsbergh (foto: Fotostudio Wyck).

De philharmonie zuidnederland, waarin het Limburgs Symfonie Orkest en het Brabants Orkest voortklinken, zal zich eind september voor het eerst presenteren tijdens officiële openingsconcerten in een aantal steden. Het orkest is echter al eerder te horen in Valkenburg aan de Geul, waar op vrijdag 23 augustus in het openluchttheater een zomers operaconcert wordt gegeven.

Gedirigeerd door Stefan Veselka begeleidt het orkest sopraan Kim Savelsbergh in aria’s van onder anderen Verdi, Mascagni, Puccini en Dvorak. Savelsbergh, die na haar opleiding deel uitmaakte van de Opera Studio Nederland, was de laatste jaren geregeld te zien in producties van Opera Zuid, zoals in Humperdincks Hänsel und Gretel, Le nozze di Figaro en Der Rosenkavalier. Afgelopen seizoen zong ze de titelrol in Massenets Manon, die in een regie van Lotte de Beer op de planken werd gebracht.

Op het programma van het concert staan onder meer de ouverture uit Die schöne Helena van Offenbach, de aria ‘Ah! Je veux vivre’ uit Gounods Roméo et Juliette en ‘O mio babbino caro’ uit Gianni Schicchi van Puccini.

Voorafgaand aan de officiële start in september speelt de philharmonie zuidnederland ook nog op het Maastrichtse Preuvenemint en tijdens het jaarlijkse memorialconcert op de militaire begraafplaats van Margraten. Later in het seizoen, vanaf 15 november, verzorgen de musici de begeleiding bij de opera Carmen, in een productie van Opera Zuid.

Zie voor meer informatie over het concert de website van het Valkenburgse openluchttheater.

Vorig artikel

Flórez vlamt in Pesaro's nieuwe Tell

Volgend artikel

Lotte de Beer signeert levensechte Bohème

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.