BinnenkortNieuws

Reinild Mees krijgt carte blanche in Doelen

Pianiste Reinild Mees krijgt op zondag 1 december carte blanche in De Doelen in Rotterdam. Samen met sopraan Ilse Eerens, mezzosopraan Maria Fiselier en tenor Peter Gijsbertsen brengt ze een liedprogramma met repertoire van onder anderen Elgar, Britten, Debussy en Poulenc.

Reinild Mees (foto: Janica Draisma).
Reinild Mees (foto: Janica Draisma).

Reinild Mees is een bekende en geprezen naam in de wereld van het lied. Ze begeleidt al vele jaren zangers in liedrecitals en richtte in 1998 de Stichting Het 20ste-eeuwse Lied op, waarmee ze met avontuurlijke programma’s het liedrepertoire uit de twintigste eeuw onder de aandacht brengt. Verder nam ze vele cd’s op met liederen.

Genoeg aanleiding voor de Rotterdamse Doelen om de pianiste de vrije hand te geven in het samenstellen van een liedavond in de Jurriaanse Zaal. Mees selecteerde daarvoor drie succesvolle jonge zangers, die alle drie de afgelopen jaren prijswinnaars waren op het Internationaal Vocalisten Concours.

Sopraan Ilse Eerens, mezzo Maria Fiselier en tenor Peter Gijsbertsen zingen liederen van Bridge, Elgar, Britten, Walton, Debussy, Hahn, Chausson en Poulenc. Op het programma staan onder meer Sea Pictures (Elgar), On this Island (Britten) en Chansons de Bilitis (Debussy).

Het concert van de vier musici begint om 20.15 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op Radio 4 in het Avondconcert. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Fraaie Ring-bewerking voor orkest en insect

Volgend artikel

Mijnssen debuteert in Bern met Traviata

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.