Home » Binnenkort, Nieuws

Opera Barok wil barokopera promoten

16 januari 2014 Geen reacties

Het Noord-Brabantse initiatief Opera Barok zet zich sinds 2012 in om de barokopera meer bekendheid te geven. Op locaties in Breda en Etten-Leur vertoont Opera Barok in het winterseizoen elke maand een barokopera op dvd, omlijst met drankje, hapje en toelichting. Dit seizoen staan nog vier opera’s op het programma.

Een componist die veelvuldig op het programma van Opera Barok staat, is Georg Friedrich Händel.

Een componist die veelvuldig op het programma van Opera Barok staat, is Georg Friedrich Händel.

In 2012 kwamen de initiatiefnemers van Opera Barok op het idee om met meerdere mensen barokopera’s te bekijken in een soort huiskamersetting. Gekozen werd voor Bang & Olufsen in Breda en het auditorium van Trivium Hotel & Spa in Etten-Leur. Doel van de oprichters is om de vele barokopera’s die de laatste decennia onder het stof vandaan zijn gehaald onder de aandacht te brengen.

Dit seizoen werden onder meer al Persée van Lully, Alcina, Serse, Rinaldo en Deidamia van Händel en Ercole amante van Cavalli vertoond.

Tijdens de rest van het winterseizoen van Opera Barok staan nog avonden gepland rond L’incoronazione di Poppea van Monteverdi en Giulio Cesare van Händel in Breda en Orlando furioso van Vivaldi en Rodelinda van Händel in Etten-Leur.

Zie voor meer de data en meer informatie de website van Opera Barok.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.