BinnenkortNieuws

Peter zingt Schöne Müllerin in Antwerpen

De jonge Zwitserse tenor Mauro Peter debuteert op 23 januari in deSingel in Antwerpen. Hij zingt onder begeleiding van Helmut Deutsch Schuberts cyclus Die schöne Müllerin. Een week later zingt hij hetzelfde programma in de Wigmore Hall in Londen, waar ook een cd gemaakt zal worden.

Mauro Peter (foto: Franziska Schrödinger).
Mauro Peter (foto: Franziska Schrödinger).

De 26-jarige Mauro Peter vestigde afgelopen jaar de aandacht op zich door een succesvol recital tijdens de Schubertiade Schwarzenberg, waar hij met pianist Helmut Deutsch voor een ander mocht inspringen. Sindsdien zong hij bij onder meer het Opernhaus Zürich en de Musikverein Wien.

Op 23 januari debuteert de jonge tenor in Antwerpen, waar deSingel hem grootse kwaliteiten toedicht: “Perfecte stembeheersing, een onberispelijk legato, expressieve kleuren, dramaturgische inzicht en een natuurlijke uitstraling.”

Peter zal Schuberts beroemde liederencyclus Die schöne Müllerin ten gehore brengen, met wederom Helmut Deutsch aan zijn zijde. Deutsch is een gerenommeerd liedbegeleider, die eerder samenwerkte met zangers als Hermann Prey, Anne-Sofie von Otter, Peter Schreier en Jonas Kaufmann.

Na zijn optreden in Antwerpen vliegt Peter door naar Londen, waar hij in de Wigmore Hall dezelfde Schubert-cyclus zal opvoeren. Daar wordt dan ook een opname voor cd van gemaakt.

Later in het jaar debuteert Peter bij de Salzburger Festspiele. Ook zal hij onder René Jacobs Die Entführung aus dem Serail opnemen, met daaraan gekoppeld een paar concerten, waaronder in het Concertgebouw.

Zie voor meer informatie over het concert in Antwerpen de website van deSingel.

Vorig artikel

Op het puntje van je stoel bij Kosky's Rusalka

Volgend artikel

Opera Barok wil barokopera promoten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.