Binnenkort

Opera tussen de treinen

Opera per Tutti gaat zondag 6 september van start met een nieuwe serie concerten. Dat gebeurt in Het Spoorwegmuseum in Utrecht, dat naast de Vondelkerk in Amsterdam als extra locatie gaat dienen. Op het programma staan wijd uiteenlopende operafragmenten.

Een Opera per Tutti-voorstelling in de voorjaarsserie (foto: Roos Westhoff).
Een Opera per Tutti-voorstelling in de voorjaarsserie (foto: Roos Westhoff).

Opera per Tutti brengt in een kleinschalige, informele setting aria’s en andere operafragmenten ten gehore. Dat gebeurt door vier of vijf solisten en een pianist.

Van april tot en met juni stond artistiek leidster Mylou Mazali wekelijks in de Vondelkerk in Amsterdam om met telkens andere zangers aan haar zijde de concerten te verzorgen.

In de nieuwe serie komt Het Spoorwegmuseum daar dus als locatie bij. Terwijl de concerten in de Vondelkerk hun wekelijkse ritme behouden, zal in Utrecht iedere eerste zondag van de maand opgetreden worden. Dat gebeurt in Wachtkamer 3e klasse van het museum.

De eerste van die reeks matinees begint zondag met een wijd uiteenlopend programma. Stukken van Rossini en Verdi worden afgewisseld met Mozart, Tsjaikovski, Beethoven, Strauss, Dvorák, Delibes, Monteverdi en zelfs Vivaldi.

Dat levert aria’s op als ‘Der Hölle Rache’ uit Die Zauberflöte van Mozart en duetten als ‘Pur ti miro’ uit L’Incoronazione di Poppea van Monteverdi.

De solisten die het programma verzorgen zijn naast Mazali zelf (mezzosopraan) Iris de Koomen (sopraan), Pascal Pittie (tenor) en Sinan Vural (bariton). De pianobegeleiding komt van Yolanda van Tongeren. Alle zangers hebben ‘Opera per Tutti-ervaring’.

Dezelfde solisten zullen hetzelfde programma op donderdag 10 september zingen, als Opera per Tutti voor het eerst na de zomer weer in de Vondelkerk te horen is.

Het concert op zondag begint om 14.00 uur. De kassa is al vanaf 10.00 uur open, want met het kaartje voor Opera per Tutti kan men ook het museum bezoeken. Meer info: www.operapertutti.nl.

Vorig artikel

Een keertje wat anders van Mascagni

Volgend artikel

Trailer: DNO opent met ‘grand opéra’

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.