BinnenkortNieuws

STIOP maakt Benelux-tournee met Bohème

De Stichting Internationale Opera Producties gaat vanaf donderdag 27 maart op tournee door de Benelux met een productie van La bohème, de hitopera van Giacomo Puccini. Koor en orkest levert het Nationaal Opera Theater Macedonië. Maria Elena Mexia voert de regie.

Scène uit de productie van La bohène.
Scène uit de STIOP-productie van La bohène.

La bohème is één van de populairste en bekendste opera’s uit het repertoire. Puccini’s werk uit 1896 wordt ieder seizoen door vele gezelschappen en operahuizen opgevoerd. Voor de productie van de Stichting Internationale Opera Producties (STIOP) is dan ook veel animo: er zijn voorstellingen in twintig theaters en schouwburgen in de Benelux.

STIOP brengt La bohème in een coproductie met het Nationaal Opera Theater Macedonië, dat het koor en orkest levert. Het artistieke team en de cast bestaan voornamelijk uit Italiaanse artiesten. Zo voert Maria Elena Mexia de regie en staat Marco Moresco op de bok.

De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Angelo Villari en Davide Paltretti (Rodolfo), Maria Ogueta (Mimì), Alfio Grasso (Marcello) en Sylvia Martinelli en Polino Volfson (Musetta).

De tournee gaat op 27 maart van start in Bergen op Zoom en eindigt op zondag 20 april in het Lucent Danstheater in Den Haag. Zie voor meer informatie en de volledige speellijst de website van de Stichting Internationale Opera Producties.

Vorig artikel

Veel emotie in recital Elizabeth Watts

Volgend artikel

Seizoen Wiener Staatsoper 2014/2015

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.