FeaturedNieuws

VU-Orkest viert 60-jarig bestaan met Puccini’s La Bohème

VU-Orkest viert 60-jarig bestaan met Giacomo Puccini’s La Bohème in samenwerking met de Nederlandse Reisopera en BEAR ArtEZ

VU-Orkest in het Muziekgebouw.

Het studentenorkest van de Vrije Universiteit in Amsterdam voert de opera tweemaal scemi-scenisch uit.  De première is op 11 mei in Musis Sacrum in Arnhem en op 17 mei staat de voorstelling in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

In deze nieuwe productie van La Bohème, in de regie van Anne Slothouwer, wordt het verhaal van de opera aangegrepen om het publiek mee te nemen in de wereld van studenten anno 2022. Het orkest staat sinds 2021 onder leiding van Arjan Tien.

José Romero speelt de rol van Rudolfo, sopraan Verity Wingate zingt Mimí. Marcello is Maksym Nazarenko, recentelijk te zien als Sciaronne in Tosca bij de Nationale Opera,  Musetta  wordt vertolkt door Maria Koroleva, Schaunard is Einar Thor Gudmundsson, Michal Karski is Colline en Alcindoro/Parpignol  wordt gezongen en gespeeld door de ervaren bariton Marcel van Dieren.

Bij deze productie verzorgen de studenten van kunstacademie ArtEZ een foyertentoonstelling die thema’s uit de opera verder onderzoekt.

De foyertentoonstelling in de foyers van Musis en Carré op 11 en 17 mei, is gemaakt door Thijs Bronts, Jessica van Egmond, Susanna van Grinsven, Sterre Jansen, Yena Kim, Max van Loon en Martine van Lubeek, allen studenten van de opleiding BEAR (Base for Experiment, Art and Research) Fine Arts in Arnhem. Zij zijn hierin begeleid door docent Fleur Lamers.

Verder kijken en lezen

Anne Slothouwer regisseerde eerde bij De Nederlandse Reisopera een versie van La Bohème.

Marcel van Dieren had het ook in 2016 heel druk.

Vorig artikel

In de zalen: Zoroastre, Kullervo, Così fan tutte, Christian Gerhaher en Julia Lezhneva

Volgend artikel

Met Fernand Cortez breekt niet echt een nieuwtijdperk aan

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen