BinnenkortNieuws

Wiericker Opera brengt opera in een fort

De Wiericker Opera geeft op zondag 11 mei voor het derde jaar op rij een operaconcert in Fort Wierickerschans, nabij Bodegraven. Zes solisten zingen, begeleid door een piano, fragmenten uit verschillende opera’s.

Aylin Sezer is één van de nieuwe solisten bij de Wiericker Opera (foto: Allard Willemse).
Aylin Sezer is één van de nieuwe solisten bij de Wiericker Opera (foto: Allard Willemse).

De Wiericker Opera organiseerde in 2012 voor het eerst een operaconcert in één van de kruithuizen van Fort Wierickerschans, een fort dat stadhouder Willem III in 1673 liet bouwen op de splitsing van de Oude Rijn en de Enkele Wiericke. Een jaar later keerde de cast van dat concert terug voor twee hernemingen en ook dit voorjaar staat er weer een concert op de planning.

Diverse solisten van de afgelopen edities keren terug. Sopraan Mignon Primus, sopraan Marjolein Latour, bariton Arash Roozbehi, tenor Andries Bongers (tevens initiatiefnemer van de Wiericker Opera) en pianist Cleem Determeijer traden allen al eerder in de Wierickerschans op. Nieuw zijn sopraan Aylin Sezer en mezzosopraan Regina Maria Davis.

Er is dit jaar één concert: op zondag 11 mei om 12.00 uur. Kaarten kosten 24,50 euro. Zie voor meer informatie de website van de Wiericker Opera.

Vorig artikel

Ropera en Bel Canto voeren Carmen uit

Volgend artikel

Lied en kinderopera bij Theater Na de Dam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. Eke Vos
  29 april 2014 at 08:06

  Operamuziek is iets dat ik niet van thuis heb meegekregen. Maar deze muziek in het fort Wierickerschans is een aparte belevenis en heel bijzonder. Indrukwekkend! Ik geniet er al twee jaar van en ga graag op 11 mei weer! Veel succes!!
  Eke

 2. marjolein
  29 april 2014 at 09:36

  de kwaliteit van deze voorstelling is hoogstaand, maar door de fraaie historische omgeving en het relatief kleine aantal toehoorders ,krijg je het gevoel dat er alleen voor jou gezongen wordt.
  een must voor iedereen die van schoonheid houdt…….
  een heerlijke zondagmiddag, hoop voor iedereen dat ook het zonnetje nog schijnt.
  tot 11 mei!

 3. Peter Rooze
  29 april 2014 at 10:27

  Een inspirerende omgeving met een feestelijk operaprogramma, maakt van de Wiericker Opera een memorabele avond! Belachelijk lage prijs voor zoiets moois. Goed dat er liefhebbers zijn die dit mogelijk maken. Tip: moederdagcadeau waar pa ook van kan genieten.