Home » Binnenkort, Nieuws

Ropera en Bel Canto voeren Carmen uit

Rotterdam23 april 2014 Geen reacties

De Ropera (Rotterdam Opera) en operagezelschap Bel Canto uit Velsen voeren op 29 april samen Bizets populaire opera Carmen uit in de Rotterdamse Schouwburg. Ook het Maasstedelijk Kinderkoor en de dansgroep van het Kunstencentrum Velsen doen mee aan de productie.

Anna Traub als Carmen.

Anna Traub als Carmen.

De twee semiprofessionele gezelschappen hebben een alternatieve Carmen in petto. Het verhaal speelt zich niet af in een dorp rond een sigarettenfabriek, maar in de Rotterdamse haven. Carmen is geen zigeunerin, maar een eigenzinnige en verleidelijke Spaanse arbeidster in de visverwerkende industrie.

“Deze eigentijdse vormgeving zorgt voor een spannend mengsel van romantiek, rivaliteit en misdaad”, aldus de aankondiging. “De bekende thema’s blijven intact, maar melodieën als de Habanera en Toréador krijgen hierdoor een nieuwe dramatische lading.”

Het is aan regisseur Machteld van Bronkhorst om deze insteek tot een goed einde te brengen. Ze werkt samen met dramaturg Olaf Mulder en dirigent Marco Bons. Bons leidt het kamerorkest van de Utrechtse Muziekacademie.

De hoofdrollen worden vertolkt door een groep jonge zangers. Anna Traub, lid van het ZangersEnsemble van de Nederlandse Reisopera, vertolkt Carmen en Maartje Rammeloo zingt Micaëla. Tenor Harald Quaaden zingt Don José en Wiebe Pier Cnossen is Escamillo.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Ropera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.