Binnenkort

Ongebruikelijk repertoire in Opera per Tutti

Opera per Tutti brengt aanstaande donderdag (24/9) ongebruikelijk repertoire in een wat ongebruikelijke solistensamenstelling ten gehore. Twee mezzo’s, twee baritons en een tenor nemen het programma voor hun rekening.

Opera per Tutti brengt wekelijks een programma van aria’s en andere operafragmenten in concert in de Vondelkerk in Amsterdam. Dat gebeurt in informele, laagdrempelige sfeer. Daarnaast treedt Opera per Tutti maandelijks op in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali kondigde tijdens het eerste concert in de Vondelkerk, op 10 september, al aan dat er in de nieuwe reeks concerten ongebruikelijker repertoire op het programma zou komen te staan. Dat is aanstaande donderdag zeker het geval.

Zo worden er fragmenten gezongen uit Pagliacci, Otello, Candide, Cavalleria Rusticana, La Favorita, Samson et Dalilah en Turandot. Geen heel onbekende opera’s, maar wel repertoire dat in de Vondelkerk nog niet zo vaak klonk.

De bezetting is donderdagavond ook anders dan gebruikelijk. In plaats van een kwartet met alle stemsoorten, klinken er vooral mezzo’s (twee) en baritons (twee). Een tenor maakt het kwintet rond.

Onder de solisten zit Yurii Samoilov, een bariton van de Dutch National Opera Academy – waar Opera per Tutti mee samenwerkt. Verder zingt Eveline Karssen enkele mezzostukken, vervult Alan Razzak de tenorpartijen en zingt Peter Schoenaker bariton. Gilbert den Broeder begeleidt op de piano.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. Vanaf 19.30 uur is de kassa geopend. Meer informatie: www.operapertutti.nl.

Vorig artikel

Veel Nederlanders in Don Giovanni van IOP

Volgend artikel

Verbluffende Figaro in zwart-wit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.