BinnenkortBuitenland

Reisopera speelt The Telephone in Zweden

De Nederlandse Reisopera maakt in oktober samen met Göteborg Opera een productie van The Telephone van Menotti. De opera wordt viermaal opgevoerd in Zweden, met Maartje Rammeloo en Drew Santini in de hoofdrollen. De productie is onderdeel van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden.

Bariton Drew Santini.
Bariton Drew Santini.

De Reisopera begon onlangs een meerjarige samenwerking met Göteborg Opera. De coproductie van The Telephone is de eerste vrucht van die samenwerking, tot stand gebracht met ondersteuning van Dutch Culture en de Nederlandse Ambassade in Stockholm.

De samenwerking tussen de operagezelschappen steekt in op jong talent. De in Nederland wonende talenten Maartje Rammeloo en Drew Santini vertolken de rollen van respectievelijk Lucy en Ben, afgewisseld door Nina Ewald en Mattias Ermedahl. De Zweedse regisseur Mia Ringblom Hjertner ensceneert het werk, Gunnar Ekman doet het ontwerp en Joakim Kallhhed dirigeert.

De productie wordt afwisselend in Enschede en Göteborg voorbereid en gaat op 15 oktober in première in het theater Skövdescenen in Skövde, een stad ten oosten van Göteborg, voorafgaand aan een uitvoering van La serva padrona van Pergolesi. Op 16 oktober is er een tweede voorstelling in Skövde en op 22 en 23 oktober staan er twee voorstellingen in het theater Kronhuset in Göteborg gepland.

Er zijn plannen om het project ook naar Nederland te halen, maar de details daarover zijn nog niet bekend.

Vorig artikel

Livermores Italiana: goede cast, veel clichés

Volgend artikel

Opera Zuids Soprano’s zingen én dansen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.