BinnenkortNieuws

Luca Pisaroni opent Serie Grote Zangers

Bas-bariton Luca Pisaroni opent op vrijdag 10 oktober een nieuwe Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. De Italianse zanger voert onder begeleiding van Wolfram Rieger liederen van Mozart, Beethoven, Mendelssohn en Schubert uit.

Luca Pisaroni (foto: Marco Borggreve).
Luca Pisaroni (foto: Marco Borggreve).

De Serie Grote Zangers begint aan zijn vijfde seizoen en brengt daarvoor een oude bekende terug naar Amsterdam: Luca Pisaroni. Niet dat de bas-bariton al eerder in de serie in het Muziekgebouw aan ’t IJ te horen was, maar met vele optredens bij De Nationale Opera en in het Concertgebouw heeft hij de afgelopen jaren een flinke naam opgebouwd in de hoofdstad.

Pisaroni zingt dit seizoen in veel opera’s (vooral van Mozart) in grote operahuizen, maar heeft aan het begin van zijn programma ruimte gemaakt voor een serie liedrecitals. Want liedzang draagt hij een warm hart toe, zo vertelde hij in het nieuwe operaboek Libretto. “Bij een liedrecital heb ik de kans om in een hele intieme setting over te brengen wat een lied mij doet en wat het betekent.”

Voor zijn optreden in de Serie Grote Zangers heeft Pisaroni samen met zijn vaste pianist Wolfram Rieger een programma samengesteld met liederen van Mozart, Beethoven, Mendelssohn en Schubert. Van de laatste componist zingt hij liederen op teksten van Goethe en teksten van Heinrich Heine. Ook de liederen van Mendelssohn zijn op teksten van Heine.

Het optreden van Pisaroni wordt voorafgegaan door een kort optreden van de jonge sopraan Kristina Bitenc, begeleid door Maurice Lammerts van Bueren. Zij zingt liederen van Krek, Pavčič en Liszt uit.

Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het recital van Luca Pisaroni en Wolfram Rieger om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Lees ook het uitgebreide gesprek met Lusa Pisaroni en zijn schoonvader Thomas Hampson in het nieuwe operaboek Libretto.

Vorig artikel

Richard Strauss en zijn librettisten

Volgend artikel

Concertgebouw vernieuwt Concertkompas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.