Home » Binnenkort, Nieuws

Tatarstan gaat op tournee met de Parelvissers

10 oktober 2014 1 reactie

door

De Staatsopera van Tatarstan brengt vanaf 14 oktober Bizets opera Les pêcheurs de perles in Nederland. Het gezelschap toert tot en met 22 november langs vele theaters in het land, met een productie van de hand van Vernon Mound.

Parelvissers TatarstanDe Staatsopera van Tatarstan maakt, inmiddels al ruim twintig jaar lang, ieder seizoen één of meerdere tournees door Nederland. Meestal zet het gezelschap uit Kazan, de hoofdstad van de autonome republiek Tatarije, de bekendste titels uit het operarepertoire op het toneel. Dit keer kiest het voor een opera waar vooral één aria en één duet heel bekend uit zijn: ‘Je crois entendre encore’ en ‘Au fond du temple saint’.

De Staatsopera belooft “een fantastische enscenering” (van de hand van Vernon Mound), met “topsolisten, een groot orkest en prachtige decors en kostuums”. Dat alles moet het oosterse sprookje van Georges Bizet tot een “onvergetelijke operabelevenis” maken.

De tournee van Les pêcheurs de perles begint op dinsdag 14 oktober in Theater De Tamboer in Hoogeveen en eindigt op 22 november in Theater De Lievekamp. Daartussen zijn er vrijwel dagelijks voorstellingen.

Zie voor meer informatie en de complete speellijst www.wereldtheater.com.

1 reactie »

  • Leen Roetman zei:

    Onder het motto “wat de Reisopera doet, doen wij ook!” Vorig seizoen de Barbier, dit jaar de Parelvissers.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.