BinnenkortNieuws

Tatarstan gaat op tournee met de Parelvissers

De Staatsopera van Tatarstan brengt vanaf 14 oktober Bizets opera Les pêcheurs de perles in Nederland. Het gezelschap toert tot en met 22 november langs vele theaters in het land, met een productie van de hand van Vernon Mound.

Parelvissers Tatarstan De Staatsopera van Tatarstan maakt, inmiddels al ruim twintig jaar lang, ieder seizoen één of meerdere tournees door Nederland. Meestal zet het gezelschap uit Kazan, de hoofdstad van de autonome republiek Tatarije, de bekendste titels uit het operarepertoire op het toneel. Dit keer kiest het voor een opera waar vooral één aria en één duet heel bekend uit zijn: ‘Je crois entendre encore’ en ‘Au fond du temple saint’.

De Staatsopera belooft “een fantastische enscenering” (van de hand van Vernon Mound), met “topsolisten, een groot orkest en prachtige decors en kostuums”. Dat alles moet het oosterse sprookje van Georges Bizet tot een “onvergetelijke operabelevenis” maken.

De tournee van Les pêcheurs de perles begint op dinsdag 14 oktober in Theater De Tamboer in Hoogeveen en eindigt op 22 november in Theater De Lievekamp. Daartussen zijn er vrijwel dagelijks voorstellingen.

Zie voor meer informatie en de complete speellijst www.wereldtheater.com.

Vorig artikel

Opera in de media: week 42

Volgend artikel

Luca Pisaroni: the boy was back

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leen Roetman
    11 oktober 2014 at 00:57

    Onder het motto “wat de Reisopera doet, doen wij ook!” Vorig seizoen de Barbier, dit jaar de Parelvissers.