Home » Binnenkort, Nieuws

Cappella Amsterdam zingt Mozarts requiem

30 oktober 2014 Geen reacties

Cappella Amsterdam maakt samen met Amsterdam Sinfonietta en diverse vooraanstaande solisten begin november een kleine tournee met Mozarts requiem, aangevuld door instrumentaal werk van Mozart en twee odes van Pärt.

Dirigent Daniel Reuss (foto: Marco Borggreve).

Dirigent Daniel Reuss (foto: Marco Borggreve).

Amsterdam Sinfonietta en Cappella Amsterdam presenteren zich in het door Daniel Reuss geleide concert eerst afzonderlijk. Het orkest speelt het door J.S. Bach geïnspireerde Adagio en fuga van Mozart, het koor zingt een selectie uit de Kanon Pokajanen, één van de belangrijkste werken uit het oeuvre van Arvo Pärt. De componist zei over deze ‘boetepsalmen’ voor a capella koor dat ze heel veel voor hem betekenen.

Na deze twee opmaten leidt Reuss het orkest en koor verder in een uitvoering van Mozarts requiem, één van de bekendste dodenmissen ooit geschreven. Bij het eerste concert van de tournee, op 2 november in de St. Gudulakerk in Lochem, wordt het kwartet solisten gevormd door sopraan Judith van Wanroij, mezzosopraan Anna Stephany, tenor Thomas Walker en bariton Mattijs van de Woerd.

In de drie concerten daarna, in het Concertgebouw in Amsterdam (3/11), De Doelen in Rotterdam (4/11) en deSingel in Antwerpen (5/11), nemen sopraan Carolyn Sampson en bariton Roderick Williams de solopartijen van Van Wanroij en Van de Woerd over.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.