BinnenkortNieuws

BarokOpera herneemt Purcell Gala 2

BarokOpera Amsterdam herneemt de komende tijd zijn Purcell Gala 2 – William and Mary in Kampen, Utrecht en Stadskanaal. De productie is geregisseerd door Sybrand van der Werf en wordt muzikaal geleid door Frédérique Chauvet.

Scène uit Purcell Gala 2 (foto: BarokOpera Amsterdam).
Scène uit Purcell Gala 2 (foto: BarokOpera Amsterdam).

BarokOpera Amsterdam zette in 2009 voor het eerste een Purcell Gala op het toneel, een voorstelling waarin aan de hand van het oeuvre van Henry Purcell een nieuw, theatraal verhaal werd gecreëerd.

In 2012 volgde een tweede gala, dat inzoomde op het huwelijk van Queen Mary van Engeland en Koning-Stadhouder Willem III. Regisseur Sybrand van der Werf smeedde door middel van korte gesproken scènes een groot aantal composities van Purcell samen tot één geheel.

Dit Purcell Gala 2 wordt de komende weken driemaal hernomen, wederom onder muzikale leiding van Frédérique Chauvet, de artistiek leidster van BarokOpera Amsterdam. De rollen worden vertolkt door Wendy Roobol, Gunther Vandeven, Mattijs Hoogendijk en Pieter Hendriks.

Er zijn voorstellingen op 27 november (Stadsgehoorzaal Kampen), 29 november (Nicolaikerk Utrecht) en 3 december (Theater Geert Teis in Stadskanaal). Zie voor meer informatie de website van BarokOpera Amsterdam.

Vorig artikel

Brokeback Mountain komt naar Aken

Volgend artikel

Opera in de media: week 48

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.