BinnenkortNieuws

Neven zingt Schubert op Storioni Festival

Bariton Henk Neven zingt op zaterdagavond 24 januari een aantal liederen van Franz Schubert tijdens het Stersolistengala van het achtste Storioni Festival, dat georganiseerd wordt door het Muziekgebouw Eindhoven en het Storioni Trio.

Bariton Henk Neven (foto: Marco Borggreve).
Bariton Henk Neven (foto: Marco Borggreve).

Het Storioni Festival 2015 vindt plaats van 23 januari tot en met 1 februari. Centraal staat het Storioni Trio, bestaande uit Bart van de Roer, Wouter Vossen en Marc Vossen, maar daarnaast treden vele andere artiesten op in de kamermuzikale concerten.

Op 24 januari vindt in De Lage Landen Zaal van het Muziekgebouw Eindhoven een Stersolistengala plaats, met naast bariton Henk Neven ook violiste Baiba Skride, pianiste Lauma Skirde, hoboïst Alexei Ogrintchouck, klarinettist Matthew Hunt en het Storioni Trio zelf.

Neven zingt liederen van Schubert, bewerkt voor ensemble. De begeleiding wordt verzorgd door Camerata RCO, bestaande uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. Samen voeren zij onder meer ‘Tränenregen’, ‘Wegweiser’ en ‘Memnon’ uit.

De rest van de avond komt repertoire van Rossini, Vorisek, Dvorák, Piazzolla, Bellini, Bartók en Piper voorbij, waaronder de wereldpremière van Pipers Dances and Shrieks of Silver.

Zie voor meer informatie de website van het Storioni Festival.

Vorig artikel

In memoriam: Fred Lingen

Volgend artikel

Concertgebouw brengt herontdekte Steffani

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.