BinnenkortNieuws

Robert Holl zingt Schuberts Winterreise

Bas-bariton Robert Holl zingt op donderdag 12 februari Schuberts beroemde liedcyclus Winterreise in TivoliVredenburg in Utrecht. Hij wordt begeleid door zijn vaste pianist Rudolf Jansen.

Robert Holl (foto: Benjamin Ealovega).
Robert Holl (foto: Benjamin Ealovega).

Schuberts Winterreise staat flink in de belangstelling de afgelopen tijd. Onder anderen Georg Nigl, Nathalie Stutzmann en Mattijs van de Woerd zongen in de afgelopen weken de cyclus over een rusteloze hoofdpersoon die door het leven zwerft, mislukt in de liefde, verlaten door zijn vrienden.

Robert Holl, één van de meest gerenommeerde Nederlandse opera- en liedzangers, geeft donderdag zijn interpretatie van het meesterwerk. TivoliVredenbrug noemt hem “een zanger met een zeldzaam expressieve stem”, die “elke emotie en alle uithoeken” van Schuberts cyclus kent.

Holl was in oktober 2014 nog te zien in een liedprogramma rond Schuberts oeuvre in De Doelen in Rotterdam. Daar werd hij begeleid door Roger Braun, in Utrecht wordt hij vergezeld van zijn vaste begeleider Rudolf Jansen.

Het concert begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

Vorig artikel

Bioscopen vertonen Iolanta en Blauwbaard

Volgend artikel

München hangt aan Damrau's lippen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Jan de Jong
    9 februari 2015 at 19:00

    Geweldig, dat had ik gemist. Dank.
    Direct kaarten gekocht. Robert Holl is niet één van Nederlands gerenommeerde lied- en operazangers, maar één van ’s werelds gerenommeerde lied- en operazangers!

  2. Maarten-Jan Dongelmans
    9 februari 2015 at 19:17

    En een fantastische zangpedagoog.