BinnenkortNieuws

‘Rising star’ Bello bezoekt Concertgebouw

In de serie ‘Rising Stars’ van het Amsterdamse Concertgebouw is op woensdag 18 maart sopraan Omo Bello te zien. Ze zingt in de Kleine Zaal repertoire van onder anderen Rossini, Bellini, Donizetti en Verdi.

Omo Bello (foto: M. Teresa Degrandi).
Omo Bello (foto: M. Teresa Degrandi).

Met de serie ‘Rising Stars’ biedt het Concertgebouw een podium aan internationaal muziektalent. De talenten worden jaarlijks geselecteerd door de European Concert Hall Organization, die voor de uitverkoren jonkies tournees langs de belangrijkste Europese podia boekt.

Sopraan Omo Bello is één van de gelukkige solisten die dit jaar door de overkoepelende concertzalenorganisatie is uitgekozen. De Frans-Nigeriaanse zangeres studeerde eerst celbiologie in Nigeria voordat ze haar zangtalent een kans gaf en naar het conservatorium in Parijs vertrok. Ze won de afgelopen jaren diverse operaprijzen en stond al op het toneel bij onder meer de Opéra de Montpellier, het Verbier Festival, de Opéra de Tours en het Théâtre des Champs-Elysées.

Onlangs bracht Bello haar eerste cd uit, met muziek van Gustav Mahler. Voor haar recital grijpt ze echter naar het Italiaanse liedrepertoire. Onder begeleiding van Clément Mao-Takacs zingt ze liederen en een enkele aria van Pergolesi, Rossini, Catalani, Bellini, Donizetti, Verdi, Castelnuovo-Tedesco, Tosti en Puccini.

Het recital van Omo Bello vindt plaats in de Kleine Zaal en begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder zingt Bello ‘Im Sommer’ van Gustav Mahler (van haar debuut-cd) en vervolgens het Ave Maria van Gounod:

Vorig artikel

Henschel zingt indrukwekkende Zemlinsky

Volgend artikel

Seizoen de Doelen en RPhO 2015/2016

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.