Home » Binnenkort, Nieuws

Henschel en Pons brengen Wunderhorn

Rotterdam/Den Haag17 april 2015

door

Na Schwanengesang en de Mörike-Lieder nemen bariton Dietrich Henschel en filmmaker Clara Pons de cyclus Des Knaben Wunderhorn van Gustav Mahler onder handen. Hun filmversie is deze maand in Rotterdam en Den Haag te zien.

Scène uit de film Wunderhorn (afbeelding: Clara Pons).

Scène uit de film Wunderhorn (afbeelding: Clara Pons).

In Wunderhorn combineren Henschel en Pons een live uitvoering van de volledige liederencyclus Des Knaben Wunderhorn van Mahler met de projectie van een film. De film vertelt het verhaal van de Wunderhorn-liederen door de ogen van een fictieve Franse soldaat. Vera Streicher, Elias Fret en Sébastien Dutrieux spelen de rollen.

De muziek van Mahler wordt uitgevoerd door Henschel als solist en het Resident Orkest onder Cristian Macelaru als begeleider. Vijftien liederen worden uitgevoerd in de oorspronkelijke orkestratie van Mahler, negen liederen zijn georkestreerd door componist Detlev Glanert.

Henschel en Pons beloven een voorstelling over “liefde in tijden van oorlog, en een paradijs dat voor altijd verloren is”. De film geeft een visualisering van de melancholie uit Mahlers liederen.

Wunderhorn is op 23 april te zien in De Doelen in Rotterdam en op 24 april in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.