Binnenkort

Ruiten zingt bij 15-jarig Sinfonia Rotterdam

Sopraan Lenneke Ruiten is op 29 en 30 april te gast bij Sinfonia Rotterdam om het vijftienjarig jubileum van het orkest af te sluiten met een Mozart-feest. Ze zingt verschillende aria’s, door het orkest aangevuld met twee symfonieën en een stuk voor fluit.

Mozart-feest met Lenneke Ruiten 1Sinfonia Rotterdam viert dit jaar met verschillende concerten en een tournee naar Chili zijn jubileum. Dat feest komt volgende week tot een einde met concerten in het Concertgebouw in Amsterdam (29 april) en De Doelen in Rotterdam (30 april).

Het concertprogramma draait om wonderkind Mozart. Het orkest speelt diens eerste symfonie, die hij op zijn achtste schreef, en diens 29e symfonie. Tussendoor klinkt de Fantaisie Pastorale Hongroise van Doppler, met in de solorol voor fluit het jonge talent Joséphine Poncelin. Zij krijgt een kans op podiumervaring via Toptalenten van de Toekomst, een programma van Sinfonia Rotterdam.

Midden in het programma treedt Lenneke Ruiten op, een sopraan die momenteel flink carrière maakt in het buitenland en met enige regelmaat in eigen land te zien is. Ruiten zingt de concertaria’s ‘Ah lo previdi!’ en ‘Ah se in ciel, benigne stelle’, evenals de bekende aria ‘Non mi dir, bell’ idol mio’ uit Don Giovanni.

Op de bok voor het orkest staat gastdirigent Alessandro Crudele, die Sinfonio Rotterdam al eens eerder leidde.

Zie voor meer informatie over de concerten de website van Sinfonia Rotterdam.

Vorig artikel

Liederen door vader en zoon Prégardien

Volgend artikel

Opera aan de Schie houdt 10e Open Podium

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.