Binnenkort

Succesvolste VDB-productie in reprise

De succesvolste productie van VDB Theaterproducties, Les Pêcheurs de Perles van Georges Bizet, maakt de komende tijd een nieuwe tournee door Nederland. Tijdens de tour zal de productie haar honderdste voorstelling vieren.

Scène uit De Parelvissers.
Scène uit De Parelvissers.

VDB Theaterproducties noemt het zelf de succesvolste operaproductie uit haar geschiedenis: Les Pêcheurs de Perles van Georges Bizet. De productie is al vier keer in reprise gegaan en daar wordt vanaf 26 oktober een nieuwe ‘reprise-serie’ aan toegevoegd.

Les Pêcheurs de Perles (De Parelvissers) gaat over de vrienden Nadir en Zurga, die ooit allebei verliefd waren op dezelfde vrouw: Leila. Wanneer Leila wederom in hun vissersdorp in Sri Lanka verschijnt, inmiddels als priesteres, zet dat de verhoudingen op z’n kop. Maar de vriendschap van Nadir en Zurga houdt stand.

De opera – in vier maanden geschreven door de 24-jarige Bizet – ging in 1863 in première en werd in het repertoire een goede tweede na Bizets Carmen. Beroemd werd het duet van Nadir en Zurga, ‘Au fond du temple saint’. Ook bekend is de aria van Nadir ‘Je crois entendre encore’.

In 2003 maakte een Engels artistiek team onder leiding van regisseur Vernon Mound de geprezen productie voor de Staatsopera van Tatarstan. ‘Een prachtige, uitzonderlijke en uiterst toegankelijke voorstelling’, meent VDB.

De muzikale leiding is in handen van Marco Boemi en Mika Eichenholz. Zij zullen ‘prachtige koren en ontroerende soli’ laten horen, aldus de producent.

De tournee van De Parelvissers ging op 26 oktober in première in Schouwburg De Lawei in Drachten. De voorstelling is tot en met 15 november nog zeventien keer te zien. De zevende voorstelling van de tournee, in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, zal de honderdste uitvoering van de productie betekenen.

Zie voor meer informatie de website van VDB Theaterproducties.

Vorig artikel

Cape Town Opera debuteert in Engeland

Volgend artikel

Fleming zingt verismo in Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.