Home » Achtergrond, Binnenkort

Mecenas Klassiek start crowdfundingsactie

14 oktober 2015

door

Mecenas Klassiek, een initiatief om jongeren in aanraking te laten komen met klassieke muziek, heeft een crowdfundingsactie gestart bij voordekunst.nl. Mecenas wil dit seizoen projecten organiseren rond twee Händel-opera’s van Fred Luiten Concertorganisatie.

Mezzo Tania Kross ging afgelopen seizoen rond Giulio Cesare de klaslokalen in en trok daarmee ruim driehonderd jongeren naar het Concertgebouw.

Mezzo Tania Kross ging afgelopen seizoen rond Giulio Cesare de klaslokalen in en trok daarmee ruim driehonderd jongeren naar het Concertgebouw.

Mecenas Klassiek is een formule van Fred Luiten Concertorganisatie en stichting Continuo. Afgelopen seizoen werd een begin gemaakt door met de opera Giulio Cesare diverse scholen in het land te benaderen. Die besteedden in speciale lessen aandacht aan de figuren Julius Caeser en Cleopatra. Ook kwam mezzosopraan Tania Kross langs om over de opera te vertellen en iets te zingen.

Ruim driehonderd jongeren beleefden vervolgens op 12 april de concertante uitvoering van Giulio Cesare in het Concertgebouw in Amsterdam. Hun reacties waren zeer enthousiast.

Mecenas Klassiek wil het project dit seizoen een vervolg geven door jongeren te betrekken bij de Händel-opera’s Tamerlano (op 8 november in het Concertgebouw) en Partenope (op 17 januari in Koninklijk Theater Carré). Om dat mogelijk te maken is een campagne gestart bij voordekunst.nl.

Zie voor meer informatie over de actie de website voordekunst.nl.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.