Home » Binnenkort, Nieuws

Sterrencast zingt Händels opera Tamerlano

Amsterdam30 oktober 2015 1 reactie

Door

Barokensemble Il Pomo d’Oro voert op zondag 8 november in het Concertgebouw in Amsterdam Händels opera Tamerlano uit. Voor de hoofdrollen is een sterrencast geëngageerd, met onder anderen Xavier Sabata, Max Emanuel Cencic, John Mark Ainsley en Julia Lezhneva.

Xavier Sabata (© Julian Laidig).

Xavier Sabata (© Julian Laidig).

Tamerlano is één van de grootste en bekendste opera’s van Händel. Hij schreef het na zijn succeswerk Giulio Cesare. Tamerlano speelt zich af in het Ottomaanse rijk, begin vijftiende eeuw, en gaat over de confrontatie tussen Tamerlano (die zichzelf ziet als de opvolger van de beroemde Djengis Khan) en de Ottomaanse keizer Bajazet.

Tamerlano was eerder dit jaar in geënsceneerde vorm te zien bij De Nationale Opera. Fred Luiten Concertorganisatie brengt het werk nu terug in concertante vorm, in het Concertgebouw in Amsterdam.

De uitvoering wordt begeleid door Il Pomo d’Oro, een barokensemble dat Tamerlano eerder op cd zette bij Naive. Het ensemble wordt gedirigeerd door Maxim Emelyanychev.

De titelrol wordt, net als op de cd, vertolkt door countertenor Xavier Sabata, één van de bekendste en meest geprezen countertenoren van dit moment. Naast hem staat nog een counter van formaat: Max Emanuel Cencic, die de rol van Andronico vertolkt.

Tenor John Mark Ainsley zingt Bajazet en sopraan Julia Lezhneva kruipt in de huid van Asteria. Lezhneva was onlangs nog in het Concertgebouw te horen in Siroe van Hasse. Verder treedt mezzosopraan Romina Basso op als Irene en is bas-bariton Pavel Kudinov te horen als Leone.

Tamerlano wordt uitgevoerd in de Grote Zaal van het Concertgebouw, van 14.15 tot 17.15 uur. Lezers van Place de l’Opera kunnen met € 20,- korting kaarten voor de uitvoering van Tamerlano kopen. Zie voor meer informatie de speciale pagina Actie Tamerlano.

1 reactie »

  • John de Jong zei:

    Fantastisch. Alleen erg slecht geprogrammeerd. De dag ervoor ook al Händel in de Matinee…

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.