BinnenkortNieuws

Marionetten Theater speelt Doctor Faust

Het Amsterdams Marionetten Theater speelt in november en december nog zes voorstellingen van De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust. De productie is gemaakt op muziek van Gounod, Marenco, Wagner en Offenbach.

Scène uit De wonderbaarlijkse reis van Doctor Faust (© Amsterdams Marionetten Theater).
Scène uit De wonderbaarlijkse reis van Doctor Faust (© Amsterdams Marionetten Theater).

Het Amsterdams Marionetten Theater (AMT) sluit aan bij een traditie die al in de late middeleeuwen begon, namelijk dat ieder poppentheater zijn eigen versie van het mythische Faust-verhaal maakt. Het AMT gebruikt voor zijn variant muziek van Gounod, Marenco, Wagner en Offenbach en verwerkt dat in een Nederlandstalige muziektheatervoorstelling.

De muziek is opgenomen in een bezetting van harmonium, piano, slagwerk en cello, onder leiding van Vaughan Schlepp. Bij die opname verzorgen zes poppenspelers de voorstelling, met grote, uit lindenhout gesneden marionetten.

In De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust sluit Faust een pact met de duivel, Mefisto. Samen maken zij een reis door de tijd en over de continenten. “Een avontuur vol magie en tovenarij, met humor én een vleugje filosofie”, aldus het AMT.

De Faust-productie staat al een tijdje op het repertoire van het AMT. Eind september begon een nieuwe reprisereeks. Daarvan zijn in november en december nog zes voorstellingen te zien in het AMT aan de Nieuwe Jonkerstraat in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van het Amsterdams Marionetten Theater.

Hieronder een scène uit de productie:

Vorig artikel

Westbroek schittert als Elisabeth

Volgend artikel

Müchner opera brengt nieuwe Mefistofele

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.