Home » Binnenkort, Nieuws

Benefiet voor vluchtelingen in Obrechtkerk

Amsterdam3 februari 2016 1 reactie

door

Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, De Nationale Opera, Toonkunstkoor Amsterdam en het VU-Kamerkoor geven op zondag 14 februari een benefietconcert voor vluchtelingen in de Obrechtkerk in Amsterdam.

Helena Rasker is één van de solisten in Beethovens symfonie. (© Taco van der Werf)

Helena Rasker is één van de solisten in Beethovens symfonie. (© Taco van der Werf)

Het benefietconcert is een initiatief van dirigent Boudewijn Jansen, vanuit de gedachte dat “vluchtelingen menswaardig moeten worden ontvangen”. Alle musici werken belangeloos mee aan het concert. De opbrengst gaat naar Eigen-Wijs, een project waarmee Vluchtelingenwerk Nederland kinderen in asielzoekerscentra muziekactiviteiten aanbiedt.

De musici uit de verschillende orkesten spelen voor de gelegenheid de negende symfonie van Beethoven, met de bekende koorfinale ‘Alle Menschen werden Brüder’. De solopartijen in de symfonie worden gezongen door sopraan Claron McFadden, alt Helena Rasker, tenor Marcel Reijans en bariton Thomas Oliemans.

Voorafgaand aan het concert spreekt schrijver Kader Abdolah een openingswoord. Na afloop zijn er hapjes, bereid door een Syrische kok en vrijwilligers en vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum in Weert.

Het concert begint om 16.00 uur. Kaarten bestellen kan via www.bit.ly/BenefietBeethovenIX.

1 reactie »

  • theo laceulle zei:

    Komt allen! Wat een prachtig initiatief!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.