BinnenkortNieuws

Von Otter maakt liedtournee door Nederland

Anne Sofie von Otter en Kristian Bezuidenhout maken momenteel een kleine recitaltournee langs Groningen, Nijmegen, Eindhoven en Amsterdam. De beroemde mezzosopraan zingt liederen van Beethoven, Schubert en Lindblad en een cantate van Haydn.

Anne Sofie von Otter. (© Ewa-Marie Rundquist)
Anne Sofie von Otter. (© Ewa-Marie Rundquist)

Het recital van Von Otter en Bezuidenhout is anders dan anders. In plaats van een vleugel bespeelt Kristian Bezuidenhout een fortepiano – zijn specialiteit – en in plaats van enkel liederen zingt Anne Sofie von Otter ook een solocantate: Arianna a Naxos van Joseph Haydn.

Het duo kiest verder niet enkel voor vocale bijdragen, maar wisselt de zang af met solowerken voor piano: rondo’s van Mozart en Beethoven en een adagio van Schubert.

Van Schubert klinken ook liederen, waaronder ‘Der Winterabend’, ‘An Silvia’ en ‘Die junge Nonne’. Daarnaast zingt Von Otter werk van de ‘Zweedse Schubert’, Adolf Fredrik Lindblad. Deze negentiende-eeuwse componist schreef meer dan tweehonderd liederen, naast enkele symfonieën en de opera Frondörerna. Het programma wordt gecompleteerd met enkele Beethoven-liederen, waaronder ‘Mainacht’ en ‘In questa tomba oscura’.

Von Otter en Bezuidenhout begonnen hun tournee op dinsdag in Groningen, zetten hun reis vanavond (11 februari) voort in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen en doen verder het Muziekgebouw Eindhoven (13 februari) en het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ (15 februari) aan. In Amsterdam is het recital onderdeel van de Serie Grote Zangers. Sopraan Nikki Treurniet en pianiste Andrea Vasi verzorgen daar een voorprogramma.

Zie voor meer informatie de websites van Concertgebouw De Vereeniging, het Muziekgebouw Eindhoven en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Holland Festival 2016: “We blijven lef tonen”

Volgend artikel

Reisopera brengt Ariadne en Don Giovanni

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.