AchtergrondBinnenkort

Reisopera brengt Ariadne en Don Giovanni

De Nederlandse Reisopera brengt in seizoen 2016/2017 twee grotezaalproducties: Ariadne auf Naxos van Richard Strauss en Don Giovanni van Mozart. Als regisseurs zijn Laurence Dale en Jo Davies geëngageerd.

Karin Strobos zingt de Komponist in Ariadne auf Naxos. (© Keke Keukelaar)
Karin Strobos zingt de Komponist in Ariadne auf Naxos. (© Keke Keukelaar)

De officiële seizoenspresentatie volgt nog, maar de Nederlandse Reisopera heeft op zijn website alvast een ‘sneak preview’ van zijn toekomstplannen gegeven.

Van 10 september t/m 8 oktober gaat het Enschedese gezelschap op tournee met Ariadne auf Naxos in een regie van Laurence Dale, bekend bij de Reisopera van onder meer zijn Madama Butterfly. Antonino Fogliani en Marcus Merkel dirigeren en in de cast zijn onder anderen Karin Strobos (Komponist), Jennifer France (Zerbinetta), Ross Ramgobin (Musiklehrer), Soojin-Sebastian Moon (Ariadne) en Brenden Gunnell (Bacchus) te zien.

De productie van Don Giovanni gaat van 4 maart tot en met 8 april 2017 op tournee. Op operabase.com staat Julia Jones vermeld als dirigent en Jo Davies als regisseur. De cast is nog niet bekend.

Operabase.com is trouwens een handige bron voor wie alvast wat verder in de toekomst wil kijken. De website verklapt voor seizoen 2017/2018 producties van La traviata, Siroe en Der fliegende Holländer.

Vorig artikel

Von Otter maakt liedtournee door Nederland

Volgend artikel

Rosanne van Sandwijk zingt Les nuits d'été

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

5Reacties

 1. Rudolph Duppen
  11 februari 2016 at 14:57

  Operabase.com is inderdaad een zeer handige bron van informatie. Zo dacht ik dat Nikolaus Harnoncourt afscheid had genomen van het podium. Op Operabase las ik dat hij Porgy and Bess gaat dirigeren aan de Scala in Milaan. Zijn zoon Phillip Harnoncourt (ik neem aan dat het zijn zoon is) regisseert.

  Ik verheug me trouwens op de Ariadne auf Naxos. Een heerlijke opera.

 2. Maarten-Jan Dongelmans
  11 februari 2016 at 15:38

  Misschien is operabase nog niet bijgewerkt? Graf d’Harnoncourt-Unverzagt of zoals wij hem kennen Nikolaus Harnoncourt heeft eind vorig jaar zelf zijn publiek verteld dat hij stopt …

 3. Jan de Jong
  12 februari 2016 at 00:19

  @Rudolph Duppen
  Operabase is vol interessante gegevens, maar lang niet altijd correct. De betrouwbaarheid wisselt sterk per operahuis en per land.
  In dit geval is de site ook niet bijgewerkt.

  Ik raad u altijd aan om gegevens op de website van het betreffende huis na te kijken.

  Harnoncourt is wel degelijk gestopt. In Milaan wordt de voorstelling overgenomen door Alan Gilbert.

 4. Peter Franken
  12 februari 2016 at 14:23

  Op de site van de reisopera staat ook het document ‘Aanvraag Kunstenplan 2017-2020’. Daarin is de gehele programmering van de komende jaren opgenomen.

 5. Rudolph Duppen
  13 februari 2016 at 13:15

  Bedankt voor de correcties. Wel erg jammer dat het niet doorgaat.