BinnenkortNieuws

Tatarstan op tournee met Il trovatore

De Staatsopera van Tatarstan maakt van 23 februari tot en met 20 maart een tournee door Nederland met Verdi’s opera Il trovatore. De rollen worden bezet met solisten uit het eigen huisensemble.

Il trovatore - Tatarstan De Staatsopera van Tatarstan kent een lange traditie van tournees in Nederland. De afgelopen jaren bracht het gezelschap uit de Tataarse hoofdstad Kazan opera’s als De Parelvissers, Il barbiere di Siviglia, Turandot, Carmen en Die Zauberflöte.

In het najaar reisde de Staatsopera door Nederland met een productie van Aida. In februari en maart keert het gezelschap terug met een andere klassieker van Giuseppe Verdi: Il trovatore.

Il trovatore was direct bij de wereldpremière in 1853 een groot succes en is dat eigenlijk altijd gebleven. Het verhaal gaat over de troubadour Manrico en graaf Di Luna, die beiden om de hand van Leonora strijden. Wat ze niet weten, is dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan enkel hun liefde voor Leonora. Maar dat geheim probeert Manrico’s vermeende moeder, de zigeunerin Azucena, koste wat kost te verbergen.

De cast van deze tournee bestaat uit “internationale topsolisten van de Staatsopera van Tatarstan”, aldus de producent. Ook het koor en het orkest komen uit Kazan. De dirigent en de regisseur staan niet vermeld.

De tournee van Il trovatore begint op 23 februari in Theater De Leest in Waalwijk en doet vervolgens tot en met 20 maart vele theaters en schouwburgen in het land aan. Zie voor meer informatie de website van European Ballet and Opera Productions.

Vorig artikel

Seizoen De Nationale Opera 2016/2017

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Wende, Allan en Adele

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.