Home » Binnenkort, Nieuws

Bioscopen vertonen Puccini-film Kaufmann

24 februari 2016 Geen reacties

In een groot aantal bioscopen in het land is de komende weken een nieuwe concertfilm over Jonas Kaufmann te zien. In Jonas Kaufmann: An evening with Puccini zingt de Duitse tenor bekende aria’s en scènes van Giacomo Puccini, afgewisseld met een kijkje in het leven van de componist.

Jonas Kaufmann in actie in het Teatro alla Scala. (© Brescia Amisano / Teatro alla Scala)

Jonas Kaufmann in actie in het Teatro alla Scala. (© Brescia Amisano / Teatro alla Scala)

Het hoofdbestanddeel van de film van regisseur Brian Large is een solo-optreden dat Jonas Kaufmann gaf in de Scala in Milaan. Bij de Filarmonica della Scala onder Jochen Rieder zong hij grote tenoraria’s uit onder meer Turandot, Tosca, Manon Lescaut en La fanciulla del West. Het concert was zo’n succes dat Kaufmann met veertig minuten applaus beloond werd en tot vijf toegiften werd aangezet.

Naast de beelden van dit concert vertelt Kaufmann over Giacomo Puccini: de man, de muzikant en de beroemdheid. De producent belooft “een onthullende kennismaking” met “zeldzame archiefbeelden”.

Jonas Kaufmann: An evening with Puccini is van eind februari tot eind april in vele bioscopen in het land te zien. Zie voor een overzicht van de deelnemende bioscopen de speciale website van de film.

Hieronder de trailer:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.