BinnenkortNieuws

Operaplatform opgericht in Zutphen

In Zutphen is het Operaplatform Gelderland-Overijssel opgericht. Het platform wil een wegwijzer zijn voor operaliefhebbers in de beide provincies en wil tevens zelf kleinschalige operavoorstellingen in Zutphen organiseren.

Operaplatform Gelderland-OverijsselAfgelopen najaar organiseerden de initiatiefnemers van het Operaplatform als proef drie operarecitals in Zutphen, met onder anderen Lilian Farahani, Linand Vrielink, Bora Balci en Caroline Cartens als solisten. De recitals bevielen zo goed dat tot oprichting van het Operaplatform besloten werd.

Het Operaplatform zet de operaconcerten voort onder de naam Opera Aperitief. Op zaterdag 23 april is de volgende aflevering, van 17.00 tot 18.00 uur in de Buitensociëteit in Zutphen. De solisten zijn dan talenten van De Nationale Opera: sopraan Grace Carter, sopraan Deborah Cachet, alt/mezzo Ingeborg Bröcheler en bariton Dominic Kraemer. Ze zingen repertoire van Mozart en Donizetti en worden begeleid door Daan Boertien op de piano.

Naast het organiseren van concerten wil het Operaplatform een doorgeefluik zijn voor interessante informatie over opera. Zo geeft de website van het platform een overzicht van theaters en bioscopen in Gelderland en Overijssel waar opera te zien is.

Vorig artikel

Operadirecteur Nando Schellen overleden

Volgend artikel

Jenny Carlstedt zingt Zemlinsky-liederen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.