BinnenkortNieuws

Sinfonietta en Hampson hernemen concert

Amsterdam Sinfonietta en Thomas Hampson geven op 12 en 13 april nog twee uitvoeringen van het succesvolle concertprogramma waarmee ze in 2014 een Europese tournee maakten. Het strijkorkest en de bariton doen De Doelen in Rotterdam en TivoliVredenburg in Utrecht aan.

Thomas Hampson. (© Mark McDonald)
Thomas Hampson. (© Mark McDonald)

In de winter van 2014 gaven Amsterdam Sinfonietta en Thomas Hampson in twee weken tijd twaalf concerten in zes verschillende Europese landen. Op hun lessenaars stond repertoire van Brahms, Barber, Wolf en Schubert. Die werken zullen nu nogmaals klinken.

Van Brahms wordt het Strijkkwintet opus 111 gespeeld, het laatste grote kamermuziekwerk van de Duitse componist. Ook klinken zijn Vier ernste Gesänge, door de Britse componist David Matthews bewerkt voor strijkorkest en bariton.

Matthews heeft ook bewerkingen gemaakt van liederen van Wolf en Schubert, waaronder ‘Italienische Serenade’, ‘Memnon’, ‘Geheimes’ en ‘Rattenfänger’. “Een boeket liederen waarin luchtigheid en ernst elkaar afwisselen”, aldus het orkest.

Verder staat Dover Beach op het programma, een filosofisch muziekwerk van Samuel Barber op het gelijknamige lyrische gedicht van de Britse dichter Matthew Arnold.

Amsterdam Sinfonietta en Thomas Hampson staan op 12 april in De Doelen en op 13 april in TivoliVredenburg.

Lees ook de recensie van Place de l’Opera over de eerste speelreeks van dit concert.

Vorig artikel

Patacca en Hekkers beginnen operastudio

Volgend artikel

Macbeth: hoogtepunt van het jaar in Zürich?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leen Roetman
    13 april 2016 at 08:56

    Wat een schitterende avond in de Doelen! Een verschrikkelijk goed orkest met een prachtig programma en een charismatische Thomas Hampson. Wat zong hij goed, en wat een inleving en expressie! Ik voelde me helemaal meegenomen in deze sublieme liedkunst. Ik ben er nog ondersteboven van.