BinnenkortNieuws

Lazin geeft concerten in Huis ten Haghe

De vergader- en dinerlocatie Huis ten Haghe in Den Haag start dit voorjaar met het programmeren van intieme optredens onder de noemer Art o’Clock. Sopraan Violetta Lazin neemt de eerste reeks concerten voor haar rekening, beginnend op zondag 24 april.

Violetta Lazin. (© www.artaxmusic.com)
Violetta Lazin. (© www.artaxmusic.com)

Huis ten Haghe werkt voor de programmering van de nieuwe concertreeks samen met verschillende Haagse kunst- en cultuurpartners. Het muziektheatergezelschap ARTax music rEvolution van Violetta Lazin en Gianmaria Griglio is gevraagd voor de eerste drie concerten. Lazin vult de concerten in met “een muzikale rondreis door Spanje en Zuid-Amerika”.

Lazin trapt de serie op zondag 24 april af met Al Amor, een programma met repertoire van de beroemde Spaanse componisten van eind negentiende, begin twintigste eeuw. Onder hen Enrique Granados, Manuel De Falla, Fernando Obradors en Xavier Montsalvatge. Pianist Sergey Smirnov begeleidt.

Smirnov is ook de pianist tijdens het tweede concert, op 29 mei, getiteld La Pasion. Lazin zingt dan muziek uit Brazilië, Argentinië en Mexico. Folklore en romantisch nationalisme staan centraal. De muziek komt van onder anderen Heitor Villa-Lobos en Alberto Ginastera.

Het derde concert, op zondag 26 juni, heet Nostalgia en staat in het teken van de tango. Lazin zingt de beroemdste werken van onder anderen Astor Piazzolla, Carlos Gardel en Animal Troilo, dit keer begeleid door Gianmaria Griglio.

Zie voor meer informatie over de concerten de website van ARTax.

Vorig artikel

Opera in de media: week 17

Volgend artikel

Veel onbekend werk bij Rossini in Wildbad

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.