BinnenkortNieuws

ARTax brengt My Name is: WOMAN

ARTax Music brengt op 6 september de voorstelling My Name is: WOMAN in wereldpremière op het Amsterdam Fringe Festival. De productie van sopraan Violetta Lazin en pianist Gianmaria Griglio vertelt het persoonlijke verhaal van een nooit erkende vluchteling.

My Name is WomanMy Name is: WOMAN wordt omschreven als een “slice-of-life cabaretvoorstelling” met een “minimalistische setting met niet meer dan een barkruk, wat geprojecteerde dia’s en Gianmaria Griglio als eenmansorkest achter de piano”.

In de voorstelling vertelt Violetta Lazin haar eigen persoonlijke verhaal. “Een muzikale en emotionele reis van anti-Milosevic-protesten in Belgrado naar IND-kantoren, de klaslokalen, rokerige cafés, ziekenhuizen en wereldpremières als operadiva”, zo belooft ARTax Music.

Lazin en Griglio maken gebruik van gesproken en gezongen woorden in verschillende muziekstijlen. Naast opera ook chansons, flamenco, Servische (volks)muziek en musical.

ARTax Music is een jong muziektheatergezelschap, geleid door Lazin en Griglio. Hun missie is “het stimuleren en verbeteren van het begrijpen van onszelf en anderen, door gedeelde beleving van live muziektheater”.

My Name is: WOMAN gaat op 6 september in première in Theater de Roode Bioscoop in Amsterdam, waar de voorstelling ook nog op 7, 9 en 10 september te zien is. Op 12, 17 en 25 november zijn er voorstellingen in Het Nutshuis in Den Haag en op 20 januari 2017 is er nog een optreden gepland in Theater de Wegwijzer in Nieuw- en Sint Joosland.

Zie voor meer informatie de website van ARTax Music.

Hieronder de trailer van de voorstelling:

Vorig artikel

Jaroussky’s retour in Utrecht is groot feest

Volgend artikel

Thomas Oliemans is een omnivoor

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.