BinnenkortNieuws

‘Absolute operahits’ in de Rode Hoed

Sopraan Violetta Lazin en tenor Michiel van Lieshout geven op 28 juni een concert in de Rode Hoed in Amsterdam, met als titel SINGING: absolute opera hits. Het concert staat onder artistieke verantwoordelijkheid van James McCray, die vele grote Nederlandse operazangers opleidde.

Michiel van Lieshout en Violetta Lazin (foto: Marijke van Klaveren).
Michiel van Lieshout en Violetta Lazin (foto: Marijke van Klaveren).

James McCray maakte ruim 35 jaar lang internationaal carrière als tenor. Vanaf 1994 begon hij zanglessen te geven en niet lang daarna richtte hij de McCray International Studio of Vocal Arts op. Hij gaf les aan inmiddels grote zangers als Eva-Maria Westbroek, Frank van Aken, Bastiaan Everink, Jaco Huijpen en Nanco de Vries en verhuisde op aandringen van veel van die Nederlandse artiesten zijn studio in 1997 naar Nederland.

Op 28 juni zal McCray voor het eerst sinds zijn start als zangdocent de artistieke verantwoordelijkheid dragen voor een concert. In dat concert presenteert hij twee van zijn nieuwe talenten: sopraan Violetta Lazin (tevens zijn stiefdochter) en tenor Michiel van Lieshout.

Lazin is opgeleid in Belgrado en Tilburg en in de studio van McCray. Van Lieshout zat in het Resident Artists Programm van de Reisopera en leerde bij McCray de belcantotechniek bij. Hij was de afgelopen tijd onder meer te zien in de productie Master Class.

Lazin en Van Lieshout zullen onder begeleiding van pianist Juan Zurutuza diverse hoogtepunten uit het dramatische operarepertoire zingen, waaronder fragmenten uit Aida, Tosca, Fedora, Siegfried en Die Walküre.

Het concert vindt plaats in de Rode Hoed in Amsterdam en begint om 21.00 uur. Naar verwachting zullen diverse operazangers die in de loop der jaren met McCray gewerkt hebben aanwezig zijn.

Zie voor meer informatie de speciale website van het concert.

Vorig artikel

Hermus leidt première Requiem Songs

Volgend artikel

Daniela Barcellona kan nu echt genieten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.