Home » Binnenkort

Kozená zingt Vivaldi-aria’s in Concertgebouw

Amsterdam12 november 2009

door

Magdalena Kozená zal maandag 16 november samen met het Venice Baroque Orchestra diverse fragmenten uit opera’s van Antonio Vivaldi laten horen in het Concertgebouw in Amsterdam. In juni bracht de mezzosopraan een cd uit met Vivaldi-aria’s.

Het Vivaldi-album van Kozená.

Het Vivaldi-album van Kozená.

Antonio Vivaldi is niet de bekendste operacomponist, maar daar begint de laatste tijd verandering in te komen. In een toelichting op het concert van Kozená stelt het Concertgebouw dat Vivaldi op de kaart is gezet als ‘één van de belangrijkste operacomponisten van zijn tijd’. ,,En terecht, want Vivaldi is de overtreffende trap van de Italiaanse opera”, schrijft het concerthuis.

Eén van de artiesten die bijdroeg aan de herwaardering van het operawerk van Vivaldi was Magdalena Kozená, een bekende mezzosopraan. Zij bracht in juni een cd met Vivaldi-aria’s uit bij Deutsche Grammophon.

Om haar cd te promoten is Kozená bezig aan een tournee door Europa. Maandag treedt ze op in Amsterdam, daarna volgen concerten in landen als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en haar vaderland Tsjechië. In Wenen geeft ze zelfs drie avonden op rij een concert.

Tijdens het concert in Amsterdam zal ze aria’s zingen uit Vivaldi’s opera’s Griselda, Orlando furioso, Arsilda, Il farnace, La verità in cimento, Ottone in villa en Juditha triumphans.

De aria’s worden afgewisseld door instrumentale delen, die verzorgd worden door het Venice Baroque Orchestra en dirigent Andrea Marcon.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.