BinnenkortNieuws

Von Otter concerteert in De Doelen

Mezzosopraan Anne Sofie von Otter en fortepianist Kristian Bezuidenhout geven op dinsdag 13 december een recital in de Jurriaanse Zaal van De Doelen in Rotterdam. Ze voeren werken van Mozart, Schubert, Haydn en Lindblad uit.

Anne Sofie von Otter. (© Ewa Marie Rundquist)
Anne Sofie von Otter. (© Ewa Marie Rundquist)

Von Otter en Bezuidenhout zouden in juni 2016 al te gast zijn in De Doelen, maar dat concert werd wegens omstandigheden geannuleerd. Nu komen de Zweedse mezzosopraan en de Zuid-Afrikaanse pianist alsnog naar Rotterdam, zij het met een enigszins aangepast programma.

Von Otter kiest voor het klassieke liedrepertoire. Van Mozart klinken onder meer ‘Komm, liebe Zither, komm’ en ‘Abendempfindung’. Van Schubert staan zowel instrumentale delen als liederen geprogrammeerd, waaronder ‘Der Winterabend’, ‘Die Sterne’ en ‘Im Walde’.

Joseph Haydn is present met de bekende cantate Arianna a Naxos. Verder brengt Von Otter drie liederen van Adolf Fredrik Lindblad, een negentiende-eeuwse Zweedse componist, een goede vriend van Mendelssohn.

Anne Sofie von Otter was begin november nog in Utrecht, waar ze met het strijkkwartet Brooklyn Rider heel ander repertoire bracht.

Na afloop van het concert in Rotterdam is er een signeersessie met beide artiesten. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Ab, Philip en Johane

Volgend artikel

Kupfers Lady Macbeth is buitengewoon

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.