Home » Binnenkort, Nieuws

De Doelen vervolgt Shakespeare-serie

Rotterdam13 februari 2017

door

De Doelen brengt op 17 februari deel twee van de theatrale concertserie Stormy Weather, een bijdrage aan de herdenking van de vierhonderdste sterfdag van Shakespeare. Het DoelenEnsemble en mezzosopraan Cora Burggraaf verzorgen het concert.

Cora Burggraaf. (© Merlijn Doomernik)

Cora Burggraaf. (© Merlijn Doomernik)

De titel Stormy Weather is ontleend aan een liedje van Harold Arlen uit The Great American Songbook. Onder die naam wil De Doelen een seizoen lang in woord, spel en muziek het “raadselachtige universum” van Shakespeares late, korte toneelstuk The Tempest verkennen.

Neil Wallace, hoofd programmering van De Doelen, en Jos Groenier, musicus, ontwerper en toneelmaker, hebben vier projecten samengesteld waarin alle thema’s en personages uit The Tempest onder de loep genomen worden, telkens met andere muziek en andere ensembles. In oktober gaf Capella de la Torre het eerste concert.

Het DoelenEnsemble en Cora Burggraaf richten zich in het tweede concert op het thema ‘I cried to dream again…: de dagen van Caliban en vrienden’. Centraal in het programma staat de wereldpremière van Caliban sings, een werk van de Nederlandse componist Elmer Schönberger.

Ook van Schönberger zijn de werken Nobodyes gigge – Variations on a theme by Richard Farnaby en Solemn and strang music, die eveneens hun wereldpremière beleven. Verder klinken Schönbergers bewerkingen van de Chants d’Ariel van Ernest Chausson en van Tempo impetuoso d’estate sull’esempio di Vivaldi. Tot slot klinken de Three songs from William Shakespeare van Igor Stravinsky.

Naast Cora Burggraaf spelen Paul Hoes (Caliban), Porgy Franssen (Prospero) en Zineb Fallouk (Ariel, op film) een rol. Het DoelenEnsemble staat onder leiding van Maarten van Veen.

Stormy Weather vindt plaats in de Jurriaanse Zaal en begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.