Binnenkort

Opera per Tutti zingt in kerk en museum

Deze week staat er een dubbele Opera per Tutti op het programma. Donderdag in de Vondelkerk in Amsterdam, zondag in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Vijf solisten zingen stukken van onder andere Mozart, Donizetti en Rossini.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert met aria’s en andere operafragmenten in de Vondelkerk in Amsterdam. Iedere eerste zondag van de maand staat er ook een concert in het Spoorwegmuseum gepland.

Voor de komende twee concerten heeft artistiek leidster Mylou Mazali een kwintet aan solisten bij elkaar gebracht. Ze zingt zelf de mezzorollen.

Mignon Primus is de sopraan van de avonden. Seil Kim en Jeroen de Vaal zingen de tenorpartijen. Kim op donderdag, De Vaal op zondag. Kim draaide in 2007/2008 mee bij Opera Studio Nederland. De Vaal zong vorig seizoen onder meer in de opera Granida van P.C. Hooft.

Van de Dutch National Opera Academy komt bariton Julien Traniello. Hij wordt terzijde gestaan door basbariton Coert van den Berg. Alexander Koeznetsov verzorgt de pianobegeleiding.

Er wordt muziek van acht componisten gezongen. Mozart (Le nozze di Figaro), Puccini (La Bohème), Donizetti (Don Pasquale), Verdi (Nabucco en Simon Boccanegra), Weill (Dreigroschenoper), Rossini (L’Italiana in Algeri), Strauss (Capriccio) en Bizet (Les pêcheurs de perles).

Het concert op donderdag begint om 20.15 uur. Het concert op zondag om 14.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Volop lachen met dwaze operette Offenbach

Volgend artikel

Een dernière en een première in Berlijn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.