Home » Binnenkort

Opera per Tutti zingt in kerk en museum

Amsterdam30 november 2009 Geen reacties

Deze week staat er een dubbele Opera per Tutti op het programma. Donderdag in de Vondelkerk in Amsterdam, zondag in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Vijf solisten zingen stukken van onder andere Mozart, Donizetti en Rossini.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert met aria’s en andere operafragmenten in de Vondelkerk in Amsterdam. Iedere eerste zondag van de maand staat er ook een concert in het Spoorwegmuseum gepland.

Voor de komende twee concerten heeft artistiek leidster Mylou Mazali een kwintet aan solisten bij elkaar gebracht. Ze zingt zelf de mezzorollen.

Mignon Primus is de sopraan van de avonden. Seil Kim en Jeroen de Vaal zingen de tenorpartijen. Kim op donderdag, De Vaal op zondag. Kim draaide in 2007/2008 mee bij Opera Studio Nederland. De Vaal zong vorig seizoen onder meer in de opera Granida van P.C. Hooft.

Van de Dutch National Opera Academy komt bariton Julien Traniello. Hij wordt terzijde gestaan door basbariton Coert van den Berg. Alexander Koeznetsov verzorgt de pianobegeleiding.

Er wordt muziek van acht componisten gezongen. Mozart (Le nozze di Figaro), Puccini (La Bohème), Donizetti (Don Pasquale), Verdi (Nabucco en Simon Boccanegra), Weill (Dreigroschenoper), Rossini (L’Italiana in Algeri), Strauss (Capriccio) en Bizet (Les pêcheurs de perles).

Het concert op donderdag begint om 20.15 uur. Het concert op zondag om 14.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.