Home » Binnenkort, Nieuws

Silbersee brengt voorstelling rond love fail

Amsterdam23 maart 2017

door

Silbersee brengt op 31 maart in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de voorstelling #tristanisolde. Centraal in de productie staat het moderne oratorium love fail van de Amerikaanse componist David Lang.

Publiciteitsbeeld van #tristanisolde. (© Ángel Marcos, La chute nº 16, 2000, c/o Pictoright Amsterdam 2016)

Publiciteitsbeeld van #tristanisolde. (© Ángel Marcos, La chute nº 16, 2000, c/o Pictoright Amsterdam 2016)

David Lang, in 2008 winnaar van de Pulitzer Prize, verbindt in zijn werk love fail het eeuwenoude verhaal van Tristan en Isolde met de wereld van nu. Voor het libretto gebruikte hij een veelheid van bronnen, van middeleeuwse dichtwerken tot hedendaagse verhalen van Lydia Davis.

Voor Silbersee maakt Isabel Schröder een mise-en-espace rond het werk van Lang. In haar regie overlappen “parallelle realiteiten” elkaar, aldus Silbersee: “actualiteit en mythe, heden en herinnering”.

De muzikale leiding van de voorstelling is in handen van Romain Bischoff. De zang wordt verzorgd door Natascha Young, Michaela Riener, Elsbeth Gerritsen en Fanny Alofs. Gerindo Kartadinata is verantwoordelijk voor de mime.

Na afloop van de voorstelling is er een naprogramma waarin drie teams van makers en performers hun eigen interpretatie van het verhaal van Tristan en Isolde geven.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.