BinnenkortNieuws

Met The Fat Lady rond het KAMPVUUR

De Haarlemse operagroep The Fat Lady komt met een nieuwe productie: KAMPVUUR. Drie zangers en twee musici nemen het publiek mee op een reis naar hun innerlijke wereld, zo belooft de flyer. Er zijn voorstellingen in Leersum en Haarlem van 31 maart tot en met 9 april.

Drie zangers leggen in KAMPVUUR hun ziel bloot.
Drie zangers leggen in KAMPVUUR hun ziel bloot.

The Fat Lady heeft een missie: compacte opera met jong toptalent, voor een jong publiek, eigentijds vormgegeven en geënsceneerd met een frisse blik naar de historische context. Afwisselend brengt The Fat Lady grotere en kleine producties, die doorgaans worden gespeeld in de Haarlemse Lichtfabriek, een voormalig industrieel gebouw aan de rand van de stad. Deze keer zijn er ook twee voorstellingen in Leersum.

Na de op Carmina Burana geïnspireerde productie EEN SPRANKJE HEMEL! brengt het gezelschap een kleinschaliger voorstelling. The Fat Lady belooft een reis naar de innerlijke wereld van drie zangers en twee musici. Er komen “wonderlijke momenten tussen fantasie en werkelijkheid; herinneringen aan geluksmomenten, teleurstellingen en dromen”. KAMPVUUR is een uitnodiging om samen te zijn, naar elkaar te luisteren en met elkaar in contact te komen, zo zeggen de makers.

De makers zijn regisseur Ida van de Lagemaat, artistiek leider Tamir Chasson, die in de voorstelling ook de pianobegeleiding verzorgt, en slagwerker Konstantyn Napolov. De Nederlandse concertslagwerker studeerde in 2015 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werkt inmiddels internationaal, onder meer bij de Mannheimer Philharmoniker.

Vocaal zitten rond het kampvuur drie solisten, onder wie sopraan Julia Westendorp, die haar conservatoriumopleiding afsloot bij de Dutch National Opera Academy en eerder te horen was als Susanna en Pamina bij Opera Vlaanderen.

Countertenor Jorg Delfos zong ook in de vorige productie van The Fat Lady en was te zien in de rol van Feodor in Boris Godoenov bij Muziektheater Hollands Diep. Hij zong de hoofdrol in carMen, een met alleen mannelijke zangers bezette LGTB-versie van de opera van Bizet.

Bariton Lionel von Lawrence debuteerde bij The Fat Lady in de productie PEEPSHOW. De Engels-Duitse zanger deed zijn master klassiek muziektheater in Tilburg en zong rollen als Peter in Hänsel und Gretel en Escamillo in Carmen. De drie zangers en twee begeleiders putten uit het operarepertoire van componisten als Händel, Mozart, Verdi en Richard Strauss.

De voorstellingen zijn te zien in Leersum op 31 maart en 1 april en later in de Lichtfabriek in Haarlem op 6, 8 en 9 april. Die laatste voorstelling is een matinee. Zie voor meer informatie de website van The Fat Lady.

Vorig artikel

The Pirates of Penzance bij ENO: great fun

Volgend artikel

Holten neemt afscheid met Meistersinger

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.