AchtergrondBinnenkortFeatured

Studio Nibelheim: LA DONNA IDEALE

De jubilerende operagroep The Fat Lady brengt binnenkort LA DONNA IDEALE. Het Haarlemse gezelschap verbindt opera en eten met elkaar in een verhaal over een pizzabakker die zijn liefde voor een meisje verpakt in een pizza. Speciale gast Janny van der Heijden vertelt erover in Studio Nibelheim.

Poster van LA DONNA IDEALE, vanaf 29 november te zien.

Artistiek leider Tamir Chasson, die eerder dit jaar aan het woord kwam over het eerste lustrum van The Fat Lady, maakt met regisseur Ida van de Lagemaat en een cast met zes jonge vocale talenten een atelierproductie, waarbij geput wordt uit het rijke oeuvre van onder anderen Verdi, Puccini en Mozart.

Tv-persoonlijkheid Janny van der Heijden heeft een spreekrol in de nieuwe voorstelling. Ze was al ambassadeur van het Haarlems ensemble, nu maakt ze ook deel uit van de cast.

De castleden hebben in LA DONNA IDEALE veelzeggende toneelnamen als Tenorino Ottolenghi, Bianca Castafiore en Nigella Nutella. Janny van der Heijden heet Janny Tiramisù. Ze vertelt in deze podcast over haar rol, samen met Tamir Chasson. Regisseur Ida van de Lagemaat komt aan het woord en tenor Maurice Rommers legt uit dat eten en zingen zijn passies zijn.

LA DONNA IDEALE gaat op vrijdag 29 november in première. Er zijn op 29 november en 1 december voorstellingen in Parc Broekhuizen in Leersum. Op 6 en 8 december wordt er gespeeld in De Lichtfabriek in Haarlem. Zie voor meer informatie de website van The Fat Lady.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. Abonneren op onze podcasts kan via iTunes of Soundcloud. Daar vindt u ook de vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.
Ze zijn ook te vinden op Spotify.

Vorig artikel

Diana Damrau krijgt Grote Zaal muisstil

Volgend artikel

Opera in de media: week 49 van 2019

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.